9 Ocak 2013 Çarşamba

Balık Hastalıkları : Beyaz Benek Hastalığı Tedavisi

Bu tedavi için yapılacakları maddeler halinde sırasıyla anlatalım,
  1. Akvaryum iç camı ve içinde bulunan dekorlar ( kum,taş vb. ) temizlenecek. Temizleme işlemini iç cam için elyaf parcasıyla yapılabilir, dekorlarıda çıkarıp  sıcak su altında yıkayalım.
  2. Akvaryum iç yada dış filtresini temizlemek Not : Dış filtre varsa, hortumların içine kadar temizlenmeli ve karbon kısmını çıkarttıktan sonra kuralım. Karbon kısmı içinde olduğunda ilaç kullanımını engellemiş oluyor.
  3. Bu işlemler sonunda bulanan su için 1 saat kadar durulmasını bekleyelim ve eksilen su için su ekleyelim.
  4. Akvaryum ısısını 26 dereceden kademe kademe 29-30 derecelere çıkaralım. Ani ısı  değişimi balıkları etkilemesin dikkat edelim. Bu 29-30 derecede 1 buçuk ay kalması yararlı olacaktır.
  5. Bu hastalıkta balıklar taşlara yada pürüzlü alanlara sürünür bunun için 1 yemek kaşığı kaya tuzu atmanız önemli olacaktır. Bunu ayda bir tekrarlayalım. Not : Kaya tuzu olmasına dikkat limon tuzu yada sitrik asit olmasın.
  6. Bu hastalıkta önemli bir noktada ışık kullanımıdır. Akvaryum ışığını sadece yem verirken kullanmanız gerekir.
  7. Son olarakta ilaç kullanımı gerekli, piyasada bulunan beyaz benek önleyici yada yok ediciler vardır.  ilk olarak 3 gün üst üste 3 kapak kullanılmalı sonraki kullanım 1 hafta sonra olmalı bir sonrakini 1 ay sonra kullanalım ve  böyle devam edelim.

Açıklama,

Ben bu yöntemleri kullanarak 1 ay içinde hepsinden kurtuldum. Beyaz benek soğuk suları,ışığı ve balık yüzeyini severler bunlar hızlı üremeyi arttırır. Solungaçlara geldiğinde geri dönüşü yoktur o balıktan yaşamasını beklemeyin. Ben 9 balığımdan 1 tane kaybettim bu hastalıktan diğerleri şimdi çok sağlıklı yaşıyorlar. Bu konuyla ilgili yorum yapabilir sorularınızı yönelte bilirsiniz size yardımcı olmak isterim. 

Yorumlarını ve deneyimlerinizi paylaşın !

3 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler...

    YanıtlaSil
  2. Benim akvaryumun 400 lt. İç dış motoru var devir daim yapıyor. Şimdi beyaz prensesimden birinin yüzgeçleri kuyruğu da dahil erimiş gibi görünüyor sanki. Solungaçları iyice kırmızı kafasının üstünde de kırmızılık var. Onu ayırdım. Nasıl iyileştire bilirim? Acil yardım lütfen

    YanıtlaSil
  3. Benim akvaryumun 400 lt. İç dış motoru var devir daim yapıyor. Şimdi beyaz prensesimden birinin yüzgeçleri kuyruğu da dahil erimiş gibi görünüyor sanki. Solungaçları iyice kırmızı kafasının üstünde de kırmızılık var. Onu ayırdım. Nasıl iyileştire bilirim? Acil yardım lütfen

    YanıtlaSil