20 Aralık 2012 Perşembe

Discus Balıkları Genel Bilgi



Discus balıkları 1920 lerden beri akvaryum balığı olarak terçih edilmiştir. büyük Seçim için birkaç Discus cichlidleri vardır. Discus  vücut şeklinden dolayı adını almaktadır. Bir Discusun gözleri genelde koyu kırmızıdır. Discus balıkları renkli balıklardır ve bunları uygun bir  beslenme ile daha da renklenmesini artırabilirsiniz. Eğer tuzlu su karidesi ile beslerseniz kırmızı renkleri artar.

Tüm Discus balık çeşitleri Güney Amerika'da Amazon bölgesinden gelmektedir. Göller, derin su birikintileri ve küçük nehir  akarsuları tercih ederler. Bu bölgedeki su asitlidir ve bu nedenle 6.0 ile 6.5 arasında bir pH değeri ile Discus beslenebilir.. Akvaryum suyunu yumuşak tutmak da önemlidir 0-3DH tavsiye edilir. Akvaryum ideal su sıcaklığı 25-29 ° C (77-84 ° F).

Discus cichlidleri çok rekabetçi olmayan bir balık türüdür  melek balıkları ile bir arada beslenebilir.Fakat beslenme düzenine dikkat edilmeli beslenmek için rekabete girebilirler. Akvaryum yeterince büyükse 6-8 adet  küçük bir grup idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder