6 Aralık 2012 Perşembe

Akvaryum Soytarıları Anemon Balıkları





   Tuzlu su balıkları arasında en çok tanınan ve tercih edilen balıklar arasındadır. Göz alıcı bir çok renkleri vardır. Doğal yaşamlarında korunma ihtiyacı duydukları için zehirli resifler arasında kendilerine yer ararlar.

   Zehirli resiflere bağışıklıkları olduğu için bu bölgeyi seçer ve korunma karşılığında yem getirirler.Balığın vücudunu kaplayan özel bir mukus tabakası da zehrin etkisini azaltır.

   Sonrasında zehre alışan balık artık anemon içinde rahatça hareket edebilir.Kuyruk yapıları nedeniyle iyi yüzemedikleri bilinir. Palyaço balıkları anemonu ,anemon yiyen canlılara karşı koruyup temizlerken,kendini de anemona yaklaşmaya cesaret edemeyecek olan düşmanlarına karşı korur.Kötü yüzücü olduklarından anemondan fazla uzaklaşmazlar.





    Akvaryumda resif  konmadığında motor akıntısına kapılıp ölebilirler. Resif yapılması şarttır. Akvaryumlarda balığa karides verdiğimizde bu karidesi  anemonun ağzına götürüp zorla yedirmeye çalışmalarını izlemek oldukça keyiflidir.Elinizi akvaryuma soktuğunuzda ve anemona yaklaştığınızda içinizi gıdıklayan ısırıklara maruz kalabilirsiniz.(Bazı türleri elinizi kanatabilir).
Yeri gelmişken şunu da belirtmek gerek.Anemonlar zehirli deniz canlıları olduklarından öldüklerinde akvaryum suyunu zehirleyip diğer canlılarınölümüne neden olabilirler.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder