6 Aralık 2012 Perşembe

Mercan Balıkları

 

  Uzun burunlu kelebek balığı olarak da bilinen Forcipiger Longirostris adlı bu balık gayet sakin bakımı orta derecede olan  ve diğer balıklarla uyumu oldukça iyidir. Doğal yaşamı pasifik olan bir türdür iki adet renkte olabilirler biri sarı ağırlıklı diğeri ise siyah ağırlıklı olanıdır  güzelliği görünüşü  açısında sarı olanı tercih edilir.


  Akvaryumun boyutuna göre 22-23 cm kadar büyüyebilirler. Doğada genelde çift yaşarlar tel laşdılşarı nadir görülür. ağız yapısına baktığımızda bununla mercan arasındaki küçük canlılara ve kabuklulara kolaylıkla ulaşırlar. Akvaryum içinde sürekli bir arayış içinde dolaşmalı, eğer saklanıyor ise strese girmiş olabilir.

  Akvaryumda yem kullanıldığı için bu konuda size sorun yaratmaz. 300 lt ve üzeri akvaryumlarda yetiştirilmeli ve suyun +Ph değeriyle fazla oynamamalı buna tepki gösterebilirler. Sürekli aynı yemle beslemek daha sonrada sağlık problemi yaratabilir bunun için arada sırada doğada bulunan midye karides gibi yiyecekleri parçalayıp verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder